keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Aslan ei mahdu vaatteisiinsa

Otteita mäyräkoiran päiväkirjasta:


Siinä on jotakin ihan kauhean väärää kun talvipomppa otetaan näkyviin näin kesän kynnystä ylitettäessä. Siinä vaiheessa kun vielä kaivetaan kamerakin esille, niin minun yhteistyökykyni kokee äkkikuoleman. Että vielä pitäisi poseeratakin loimi päällään. En käsitä miksi tätä nyt piti kokeilla; takki istuu kuten ennenkin.

Kaksi sanaa: seiso itse. 

Otteita ihmisen päiväkirjasta:


Esitin itselleni hypoteesin ettei Aslanin päälle enää mahdu Hurtan talvimantteli, se mäyräkoirille tarkoitettu, eli koko 42. Vastahakoinen malli sai pompan niskaansa ja ilme puhutteli minua syvästi, mutten nyt välittänyt siitä, vaan otin vielä valokuvan todisteeksi hypoteesini todentamisesta. Ei mahdu, ei. Kuminauhalenkkejä en edes yrittänyt vetää ressukan jalkojen taakse, vaate oli muutenkin niin pieni.  

Mikä neuvoksi? Isompi koko, joka on päällä lähinnä viitta, mutta suojaa sentään selän kokonaisuudessaan? Itsekudottu villapaita? (Sen villapaidan minäkin haluaisin nähdä. Sen villapaidan tekin haluaisitte nähdä ja voisimme sitten yhdessä kuolla nauruun.) Onneksi tässä on kuitenkin vielä muutama kuukausi aikaa ratkaista tämäkin visainen pulma. Jos tässä ei nyt mitään muuta päivänpolttamaa probleemaa saa aikaiseksi, niin voin sitten vaikka yrittää ratkaista tämän ongelman (maailmanrauhan saamisen lisäksi, tietty). 


Ja sama mantteli Aslanin päällä...Teini-ikäinen on kasvanut vaatteistaan yli silmänräpäyksessä. Tuota talviasua pidettiin nimittäin päällä vielä helmikuun kovilla pakkasilla ja se istui tosi hyvin. 

16 kommenttia:

  1. Lol, nyt kyllä pääsi ääneen röhönauru, Alphonsen kommentti sen poseerauskuvassa on kuin suoraan Maurin suusta :-)) Mauri käyttää samaisesta Hurtan takista kokoa 45cm, sen helmat ei vielä laahaa maata tms vaan takki on juuri nafti. Tosin tuosta Aslanin "mystisesti kutistuneesta takista" epäilen, mahtaisiko se 45kaan olla tarpeeksi pitkä. :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, kommentteihin vastaaminen on näköjään taas aika haasteellista...ei meinaa tulla läpi löpinät, joten uusi yritys. Niin, siis Alphonse on just tuollainen, ei takuulla suostu seisomaan kun sitä pyytää, ellei käytä sitten käsimerkkiä, minkä yhdistää näytelmätreenaukseen ja ottaa ihan tietyn asennon. Muuten isketään kyllä pyydettäessä peräpeili maahan, aivan kuin olisin sanonut "istu" eikä "seiso" :)

      Kiitti vinkistä, pitää testata tuota seuraavaa manttelikokoa Aslanille. Olin kuvitellut, että se on ihan mahdottoman iso, mutta jos se kerran Mauri-sedällekin passaa, niin sitten ;) Aslanin selkä on varmaan 10 cm pidempi kuin Alphonsen.

      Poista
  2. Se on palttoo jäänyt pieneksi kuin naapurinpojan rippipuku. Ei kun kauppaan, kohtahan se talvi tulee kuitenkin takaisin. Sanoo pessimisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli ihan sama mieleen...katoin Aslania ja ajattelin, että "yhtä kittana on kuin entisen naapurinpojan pyhäpuku" :D

      Poista
  3. Kun nyt saan hataraan päähäni sen valmistajan joka tekee koirien mittatilausvaatteita niin laitan linkin. Siis jos satun sen löytämään. Saattaa olla tuolla suosikeissa tai sitten ei. eihän tuo mantteli iiihan sopivimmista ole. Sellaisia ne on nuo koiratkin. Pienet kasvavat isoiksi. Nyyh. Vauva-aika on ohitse. Terveisiä M-L ja Ossi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Hurtan mantteli on ollut tosi hyvä, pitänee kokeilla Lauran vinkin mukaisesti seuraavaa kokoa, josko se mallaisi paremmin pitkäselkäisemmälle Aslanille :) Vielä ei ehkä viitsi mennä mittatilauksesta ostamaan, kun onhan tuo junnu vielä niin nuori, että kroppa muuttuu aika paljon. On vielä hyvän aikaa tuollainen tasapaksu pitkulainen, kun ei ole vielä rintakehäkään kasvanut :)

      Poista
  4. Milolla kanssa tuo koko 42, vähän lyhyt on ja kumilenksuja ei voi pitää, mutta tossa on taas se hyvä puoli että se on sen verta tiukka masusta että sinne ei pääse kertyyn lumipaakut toisin kuin Brecillä, jolla on kokoa 36 pomppa. Luulen että enemmän ne lumipaakut siellä masun ja rinnan alla tekee hallaa ja pistää kylmäks kuin se että on vähän lyhyt talvipakkasilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Alphonsella on ihanteellinen tuo koko 42, ei mene lumi mahan alle, ainut että kauluksesta saattaa mennä sisään syvässä hangessa, mutta sille nyt ei voi mitään.

      Poista
  5. No jopas oli Aslan venynyt mittaa sitten helmikuun. Kumpikohan niistä pojista nyt sitten on se "pienempi". Miltäs kuullostais seniori ja juniori ;D Eipä taitanut Aslania innostaa palttoon päällelaitto, ja vieläpä näin kesäaikaan.
    Mistäs arvasit, että SEN villapaidan minäkin haluaisin nähdä? ;DDD Ei sitä tiedä mihin kaikkeen nainen pystyy, kun oikein tahtoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oliskin kyllä näkemistä kun tekisin villapaidan pojille :D Aslan on tosiaan niin paljon isompi, että kyllä sen heti silmämääräisestikin näkee, ei tarvi kauheasti mittailla :)

      Poista
  6. Oho. Pieneks on jääny. Mulla on menossa jo varmaanki neljäs vaatekoko, oon aika nopee kasvamaan! Sattui ainakin täkäläisessä Mustissa ja Mirrissä olemaan jokin aika sitten kaikki koiran vaatteet puoleen hintaan, sinne siis mars, jos on uudelle tarvetta :) Mulle hankittiin sieltä sade- ja talvitakki (jälkimmäinen PUNAISENA, siis haloo, uroskoiralle, mutta kun kerran halvalla sai...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kiva kun noita koirien vaatteita tulee alennukseen...mäyriäisille vaan on aika haastavaa löytää sopivia kledjuja, yhdistelmä pitkä selkä, töppöjalat on valitettavan haasteellinen. Täytyy pitää silmät taas auki kun käy Mustissa ja Mirrissä :)

      Poista
  7. En yhtään ihmettele koirien hämmentyneitä ilmeitä. Taisivat ajatella, että tässäkö se kesä jo olikin, taasko alkaa talvi, kun talvitakit piti päälle laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alphonse oli selkeästi "et voi olla tosissasi!"-ilmeellä liikenteessä :) Oltiin vielä tultu just lenkiltä, ja näytti ihan siltä, että tietää kyllä vallan hyvin, että ulkona on kesä :D

      Poista
  8. Onneksi vaatteet sentään mahtuvat toiselle koiruudelle! :) Käsityö -lehdissä on ollut viime aikoina suhteellisen paljon ohjeita koiran vaatteisiin, mutta niitäkään on harvemmin suunniteltu mäyristen kropalle. Villapaita ei muuten oikeasti ole kovin käytännöllinen vaate mäyrikselle.. Ei ainakaan meidän Pipsalle. Kerää nimittäin kaikki mahdolliset roskat pöpeliköistä mukaansa :/ Lisäksi se on vähän hankala pukeakin, tai en tiedä muiden luomuksista ... mutta ainakin meikäläisen puikoilta tipahtanut on aika onneton tapaus :D

    Mitähän nuo mittatilaus -vaatteet mahtaisivat olla..? Olisi ihan kiva tukea suomalaisia käsityöntekijöitäkin! Esim. täällä: http://www.gessi.fi/ on ainakin ihan älyttömän ihania pantoja, varmasti manttelitkin olisivat kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja vaatteita tuolla gessissäkin oli, kiitti vinkistä :) Villapaita on tosiaan vähän epäkäytännöllinen jos menee maastoon, lisäksi viimeksi kun se oli Alfien päällä, niin oli jotenkin venynyt ja viimeinen jalannosto ennen kotiovea lirautti nesteen puvun sisään...ihmettelin kun Alphonse näytti lievästi sanottuna tyrmistyneeltä ja käveli vähän vaikeasti! :D Noh, villapaita pysyy hyvin vatsaa vasten jos se on manttelin alla, mutta niin kovia pakkasia ei ole ollut että sitä tarvisi pitkäkarvaisen kanssa tehdä. -30 jos on pakkasta, niin pelkkä mantteli riittää pojille.

      Poista